Харьковский Портал Четверг, 18.04.2024, 15:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Категории раздела
Новости Харькова [10]

Форма входа

Работа
Работа в Харькове 
www.rabota.kharkov.ua
Работа в Харькове

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Главная » 2013 » Октябрь » 24 » «Батькивщина» в Харьковском облсовете призвала власть сделать последний шаг на пути евроинтеграции.
19:34
«Батькивщина» в Харьковском облсовете призвала власть сделать последний шаг на пути евроинтеграции.

Фракция „Батькивщина” в Харьковском облсовете призвала власть устроить заключительный шаг на пути евроинтеграции – освободить Юлию Тимошенко.

Про это рассказывается в заявлении фракции, озвученном на нынешнем заседании сессии Харьковского областного совета.

Приводим текст документа полностью:

Дорогі українці!

В ці дні Україна робить свій цивілізаційний вибір. Рівно через місяць, наприкінці листопада, у Вільнюсі ми всі матимемо історичний шанс стати частиною Європейського співтовариства, - укласти Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.
Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» від заснування є послідовним прихильником європейського вибору. Ми вітаємо політичний консенсус в питаннях євроінтеграції між владою та опозицією і підтверджуємо готовність опозиції підтримати кожний реальний крок назустріч ЄС.
На цьому вирішальному і відповідальному етапі закликаємо усіх, кому не байдужа доля і майбутнє країни, утриматися від дій, які имели возможность б зашкодити поступу до Європи.
На шляху до підписання Угоди залишився 1 крок: вирішити питання з політично мотивованим правосуддям – звільнити політичного в’язня, лідера опозиції Юлію Тимошенко.
Закликаємо представників влади до здійснення реальних кроків, не вдаватися до маніпуляцій та імітації процесу. 
Розуміємо, що вирішення цього питання, без сумніву, цілком і повністю перебуває в руках влади, передусім президента Віктора Януковича.
Закликаємо президента виявити політичну мудрість та мужність і прийняти рішення про звільнення Юлії Тимошенко. Щиро віримо, що загальнонаціональні інтереси переважать особисті мотиви. 
Питання європейського вибору України прямо стосується інтересів тримільйонного населення Харківської області. Кожна країна, яка обрала шлях до єдиної Європи, зробила відчутні кроки в економічному розвитку. 
ВВП на душу населення в найбідніших країнах ЄС Румунії та Болгарії майже вдвічі перевищує показник в Україні, в Польщі та Чехії – у 3-3,5 рази.
Згадаємо, ці країни з колишнього соціалістичного табору розпочинали свій шлях до ринкової економіки одночасно з Україною, нередко з гірших стартових позицій. Середній показник ВВП на душу населення в Євросоюзі – понад 35 тисяч доларів, у 5 разів вищий, ніж в Україні. А це і соціальні стандарти, і рівень життя, і зарплати, і дороги, і можливості.
В этой же час Держказначейство України має заборгованість перед місцевими бюджетами, підприємствами, організаціями та установами Харківщини на суму понад мільярд гривень.
Члени ЄС объективно цінують майже 70 років мирного розвитку на своїх територіях.
Встановлена в ЄС система врядування, цінності демократії, прав людини та правосуддя є зразками для цивілізованого світу.
Ми віримо, Україна та українці скористаються шансом на зміни, який дарує доля.
Ми наверняка знаємо, що саме в Європейському союзі Україна має найкращі перспективи для реалізації як вільна, заможна, демократична та правова держава. 

Фракція «Батьківщина»
Слава Україні!






Категория: Новости Харькова | Просмотров: 544 | Добавил: Administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск

Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Погода

Новости

Copyright Portal-Kharkov.at.ua © 2024